Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - SeddarCrypto

#1
emeğine sağlık üstad
#2
emeğine sağlık üstad, armut piş ağzıma düş :)
#3
emeğine sağlık üstad sistemi tanıdıkça ve kullandıkça daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum
#4
Emeğine sağlık üstad
#5
Emeğine sağlık üstad,
#6
Merhaba Arkadaşlar,

Alper üstadın botunu çeşitli zaman dilimlerinde denemelerde bulunsamda son versiyon ile 1dk.lık grafikte etkin bi şekilde kullanıyorum, hatta yaklaşık 1 aydır manuel işlem açmıyorum.Bu sayede kendimi biraz daha analiz ve kaynak incelemeye verebilme imkanım oluyor.

Öncelikle botu çalıştıracağım koinleri binance'ın kendi sayfasından hacim sıralaması yapıp en hacimlileri simülasyonda değerlendiriyorum, simülasyon başlangıç zamanını bunun için 4s de Btc nin sert bir hareket sonrasını ya da haftabaşını baz alıyorum. Daha sonra tek tek koinlerin kar hedefi ile oynayarak en karlı en az zarar gördüğü oranı belirliyorum. Genelde % 0,2 ile 0,8 arası bir oran çıkıyor. Bu noktadan sonra iki seçeneğim var ya toplam koinlerin kar hedef ortalamasını alıyorum ya da (biraz uğraştırıcı) her koine alarm kurarken en verimli oranı yazıp alarm kuruyorum.

Koin Seçimi

250 dolar kasa ile 15 günlük performans aşağıdaki gibi (Aylık görünüm olduğu için 15 sonrası düz çizgi);

Finandy Rapor

Bu da Binancedan alınan performans grafiği ;

Açıklama

Görüldüğü gibi günlük ortalama 5,9 dolar gibi bir gelir oluyor.Bu arada 16 alarm kuruyorum ve 5 işlem izni veriyorum. Cross margin'de hedge modu açık olarak kullanıyorum.
Ayrıca 2 günde bir alarm kurulu olan koinlerin hacimlerini kontrol ediyorum 100 milyon dolar altına düşende alarmı kapatıyorum, genel kontrolde eğer performansı daha iyi koinler varsa alarmları güncelliyorum.
Aşağıdaki excel de koin başı performansları görebilirsiniz renkli olanlar ise kurtarma modunda kapananlar, 2 gün içinde kapanmayan pozları kurtarma modunda 1s grafikte alarm kurarak bota kapattırıyorum genelde aynı gün içinde kapandı 1 poz hariç(1,5 gün sürdü)Genelde maks. 2 ekleme ile kapanıyor.

Kazanç Raporu

Üst Periyot Ayarları:
Toplama Boşaltma Zamanı Şartlarını Uygula: aktif
BTC Grafiğine göre olsun: aktif
Mevcut Grafiğe göre olsun: aktif
RSI Uzunluğu: 14
Kaynak: Kapanış
Ortalama Uzunluğu: 14
Time Frame Seçimi: 2h
Alış Satış Baskınlığı:
Baskınlık Oranı: 50
EMA Uzunluğu: 5
Bot Ayarları:
Emir Tipi Seçimi: Float
Long işlem açılsın mı?: aktif
Short işlem açılsın mı?: aktif
Kar Alma ve Başlangıca Stop Taşıma Olsun mu?: aktif
Sonraki Kar Almalarda Stop Taşıma Olsun mu?: pasif
Alış Miktarı: 20$
Eklenecek Miktarın Yüzdesi: 300
Ekleme Yüzdesi Azaltma Eşiği: 650
Azaltılmış Eklenecek Miktarın Yüzdesi: 50
Maximum Ekleme Miktarı: 1100$
Benzer Fiyat Engelleme Yüzdesi: 2,5
Benzer Fiyat Engelleme Katsayısı: 2
TP Sayısı: 1
TP1 Hedef Yüzdesi: 0.21
TP1 de Satılacak Miktar Yüzdesi: 100
TP2 Hedef Yüzdesi: 0
TP2 de Satılacak Miktar Yüzdesi: 0
TP3 Hedef Yüzdesi: 0
TP3 de Satılacak Miktar Yüzdesi: 0
TP4 Hedef Yüzdesi: 0
TP4 de Satılacak Miktar Yüzdesi: 0
TP5 Hedef Yüzdesi: 0
TP5 de Satılacak Miktar Yüzdesi: 0
TP6 Hedef Yüzdesi: 0
Stop Yüzdesi: 0
Açık Zarar Stop Miktarı: 0
Komisyon Yüzdesi: 0.11
#7
Emeğine sağlık üstad bende aktif olarak kullanıyorum, farklı ayarlarla olsa da stabil bir getiri söz konusu
#8
Merhaba arkadaşlar,

Ekim ayı için opsiyon kontratları ile piyasalara bir bakalım, neler göreceğiz.

Vadesine Göre Açık Pozisyonlar

Vadesine göre Açık pozlara baktığımızda makro ekonomik etkiler ve son çeyrekte olmamızın etkisi ile düşük açık pozlar dikkat çekiyor, İlginin az olduğunu anlıyoruz.

Vadesine Göre Hacimler

Son 24 saatte ki ekim ayı kontrat hacimlerinde gördüğümüz ayın ilk 2 haftasında satış kontratları alıcı bulurken, son 2 haftada alıcılar artışta gözükse de bunun genel duruma etkisi çok zayıf olacaktır. Ayıların hakimiyeti söz konusu.

Fiyata Göre Hacimler

Fiyata göre son 24s hacimlerinde 19k da 28 milyon $ satış, 21k da 23 milyon $ alış kontratları ağırlıkta işlem görmüş, bu tabloda  da kırmızının hakimiyeti net.

aysonu kontrat durum

Ay sonu kontratına baktığımızda sırası ile 20-22k lar direnç, 17k  ilk etapta güçlü bir destek olarak görünürken kırılması halinde en yakın güçlü seviye 14k da. Bu durumun ay içinde değişme ihtimali olsa da fiyat ay sonunda 19k da kalmış olsa dahi ayıların çok zararı olmayacak ama özellikle 22k altında tuzağa düşmüş birçok boğa olacak.

Max Pain

Max pain seviyesi 19k ya indi, öncesinde uzun süre direnç vazifesi gören max ağrı seviyesi artık destek olarak çalışacaktır ama genel durum itibarı ile fazla test edilirse ya da 20klara çıkamazsa daha kırılgan olacaktır.

gamma exposuregamma exposure

Gamma etkisine baktığımızda MM büyük oyuncular kafalarının netleşmediğini gösteriyor 19k da satış pozları ile 20k da alış kontratları gamma değerleri çok yakın, GEX verisi yatay onayı veriyor 0 hattında bir süredir.

Balina davranışları

Gelelim balinalarımızın ne düşündüğüne ilginç veriler görüyoruz burada , blok alımlara baktığımızda 36 milyon $ lık bir alış kontrat hacmi var ama açık poz miktarı(33 milyon$) bu rakamın altında yani pozları kapatmak için alınmış kontratlar olduğunu anlıyoruz, tam tersine 17k da yaklaşık 20 milyon$ satış kontratı alınmış, açık poza baktığımızda gördüğünüz gibi 22 milyon $ yani yeni pozlar alınmış. bir de dikkat ederseniz 19k da her iki tarafında yığılması var , bu da bize volatilite beklentisinin az olduğunu fiyatın dar bir bantta hareket edeceğini anlatıyor.

Genel anlamda Ekim ayı bekle gör ayı olcak gibi FED  faiz kararını 2 Kasımda açıklayacağı için bu aya bir etkisi olmayacak, makro ekonomik gelişmeler takip edilecek bu sırada dar bir bantta git geller doğal olacaktır

Sabrınız için teşekkürler, herkese bol kazançlar dilerim.



#9
Merhaba,

Geçtiğimiz hafta kripto yatırımcıları için önce umutla başladı ancak Cuma günü Jacksonhole'da Powell'ın mesajları ve öncesinde diğer fed üyelerinin enflasyon beklentileri ve şahin tutumları ile birlikte riskli varlıklar için zaten sıkıntılı olan durumu daha da belirgin hale getirince Bitcoin' de bundan nasibini aldı ve 20k altına indi özellikle opsiyon piyasasında ay sonu vadeli kontratlar için alış yönlü poz alanlar (yoğunluk 23,5k üzerinde idi) her ne kadar son 1 haftada pozlarını hedge etseler de hüsrana uğradılar. Gelin bir bakalım Zincir üstü verilerle önümüzdeki dönemde neler olabilir.


Price Forecast Tools

Diğer haftalardan farklı olarak bu hafta daha önce incelemediğimiz bir grafik ile başlamak istiyorum. Price Forecast Tools(Fiyat Tahmin Araçları) grafiği genel olarak market tepe ve diplerini yakalamak konusunda geçmişte başarılı olmuş. Arzu edenler bu verilerin hesaplama yöntemlerini www.lookintobitcoin.com sitesinde bulabilirler. 2018 boyu devam eden düşen trend yılsonunda fiyatın balanced(dengelenmiş) fiyat çizgisine kadar dip yapması ile 2019 başlarında yatay piyasa sonrası tekrar yükselmeye başlamış, özellikle 2021 yılında dengelenmiş fiyat çizgisinin cvdd(cumulative value days destroyed) yi yukarı kesmesi ile fiyat ath gördüğü ivmeyi yakalamış. Güncel durumda Temmuz ayı başında balanced fiyat tekrar death cross diyebileceğimiz kesişimi yaşamaya başlamış ve nihayetinde tekrar cvdd çizgisinin altına inmiş durumda, en son değer olarak 16k seviyesi görünüyor yani Bitcoinin inebileceği dip seviyesi diyebiliriz.Dikkatle takip edeceğiz.


1+ YIL HODL DALGA YÜZDESİ

1 Yıl ve üzeri HODL edenlerin grafiğinde baktığımızda %65 üzerine çıktıktan sonra bu seviyede yatay bir seyir söz konusu bana göre fiyatta yükselen bir tren başlaması için yüzde 65 seviyesinin altına inmeli yani en az 1 yıldır hodl edenlerin dağıtıma başlaması gerekiyor.

Yaş gruplarına göre realize fiyat
Yaş gruplarına göre realize fiyat yakın
KAYNAK

Zincir verilerde dikkat çeken bir noktayı da paylaşmak istiyorum, realize edilmiş fiyatlarına Bitcoin arzın yaş gruplarına göre baktığımızda 6-12 ay arasındaki Btclerin realize fiyatı güncel fiyatla en çok etkileşim yaşayan ve çoğu düşüş dönemlerinde destek kırılarsa da akümülasyon ve dip seviyelerini göstermede faydası olmuş. Grafikte de göreceğiniz üzere şu an fiyat bu seviyeden (20k) destek alıyor.
.

Genel olarak kripto piyasası 1 trilyon dolarlık hacimin altında kaldığı sürece makro ekonomik gelişmelerden daha fazla etkileniyor. Zincirüstü  veriler zayıf sinyaller verse de benim ayrı bir önem verdiğim uzun vadecilerin elindeki bitcoin sayısı 15 milyonun üzerine çıktı. Genel enerji krizi, resesyon beklentileri riskli varlıkları yatırım yapmanın önünde engel.


Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.


#10
Merhaba,

Geçen hafta yatay seyirde iken 15 Ağustos sabahına sert bir düşüşle uyandık, 25k seviyelerini deneyen BTC yaklaşık %17 lik bir düşüş yaşayarak 20k seviyelerini gördü. Dikkat çeken bazı Zincirüstü verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

MVRV-Z Score

MVRV Z-Score grafiği geçen hafta yeşil alandan çıkış yapmış yani market değeri gerçekleşmiş market değeri karşısında yükselişe geçmişti ama son yaşadığımız düşüşle tekrar yeşil alana giriş yapmış durumda uzun vade de yatırım düşünenler için BTC tekrar uygun seviyelerde.

NUPL

Gerçekleşmemiş kar zarar oranı peki durum nedir diye baktığımızda yükselen tepeler ile umut bölgesine giren bu değer tekrar kapitülasyon(piyasaya teslim olma) bölgesine giriş yapmış, yani zararda olan btc miktarı karda olanlardan daha fazla, tek başına bu veri tabiki yeterli değil ama pes eden piyasa oyuncuları var.

Aktif Adres Duyarlılığı
Aktif Adres Oranı
KAYNAK

Aktif Adres Duyarlılığı İnd. 28 günlük fiyat değişim ve aktif adres değişim oranı da düşüş yaşamış  durumda piyasa tedirgin, diğer aktif adreslerin toplam adreslere oranına baktığımızda 21 Ağustos'tan bu yana düşüş yaşıyor.

RHODL Ratio

RHODL oranı geçen haftaki yorumumda tekrar yükselişe geçtiğinden bahsetmiştim ancak yeşil bölgede bir süre daha kalacak gibiyiz, 2018 sonundan 2019 Mayıs ayına kadar en son bu bölgeye gelen oran döneminde BTC nin yatay bir seyir izlediğini görüyoruz, ardından güçlü bir yükselen trende girmiş.

200 WMA Isı Haritası

200 Haftalık Ort. ve Isı Haritası zincirüstü verilerinin haricinde bakmayı tercih ettiğim bir veri ve gördüğünüz gibi 200 haftalık hareketli ortalamamız 23k seviyesinde tekrar bu seviyenin üstüne çıkmadığı sürece rahat bir nefes alamayacaktır BTC.


Genel anlamda piyasalar zayıf veriler ışığında güçlü bir duruş sergilemiyor, herkesin gözü kulağı Cuma günü Jackson Hole 'da FED başkanı Powell'ın vereceği mesajlara odaklanmış durumda. Dolayısı ile Cuma gününe kadar kenarda bekleyip piyasa izlemekte fayda var.

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.


#11
Merhabalar,

Ağustos ayının bunaltan sıcağı ve tatil modunda BTC  ve kripto piyasası genel olarak yatay bir seyir halinde her sene yaz döneminde olduğu gibi, yeni para girişi olmadığı için en azından yaz sonuna kadar mehter takımı nizamında devam edecek gibiyiz. Gözümüze takılan zincir üstü verilere bir bakalım.

Aktif Adres Duyarlılığı

Aktif Adres Duyarlılığı İnd. özellikle ay başından bu yana aktif adres sayısı ve fiyatın 28 günlük değişim yüzdeleri sürekli pozitif değerlerde, bu hafta bu grafiğin yanında aktif adres sayısının toplam adreslere oranı grafiğini de paylaşmak istiyorum.

Aktif Adres Oranı
KAYNAK

Bu grafikte de 22 Temmuzdan bu yana 14 günlük MA sürekli artışta, yatay piyasaya rağmen hareketlilik devam ediyor diyebiliriz, kısa vadeli işlemler yoğunlukta.

MVRV-Z Score
KAYNAK

MVRV Z-Score grafiğinde yatırım amaçlı BTC alanların dikkatle izlediği yeşil alanın üzerine çıkmış durumda yükselen tepeler yapıyor, Market değerinin Realize değer karşısında yukarı yönlü hareketi önemli, özetle yeşil alanın üzerindeyiz uzun vadeciler için BTC artık ucuz değil.

RHODL Ratio

RHODL oranı düşüş trendine devam edip yeşil bölgeye(alım bölgesi) girmesine rağmen tekrar yukarı harekete başlamış gibi ama kısa vadeciler satış pozisyonlarını korumaya devam ediyor.

NUPL

Gerçekleşmemiş kar zarar oranı umut bölgesinde ve yukarı yönlü hareketine devam ederken bir grafik daha paylaşarak olası bir akümülasyonu olabileceğini belirtmek istiyorum.

NUPL sth/lth
KAYNAK

Kısa ve Uzun Vadecilerin kar zarar durumlarını gördüğümüz bu grafikte 2019 yılı Ocak ayı döneminde dikkatimi çeken akümülasyon dönemine benzer bir durum olduğudur. Uzun vadecilerin kar durumu stabil iken kısa vadecilerin kar durumu hızla artıyor, sonrasındaki boğa piyasasını görebilirsiniz.


Bu hafta çoğu zincir üstü veride çok değişiklik olmadı , olanları ve dikkatimi çekenleri de sizlerle paylaştım, görünen o ki bir süre daha en  azından bu hafta belli fiyat aralıklarından hareketler devam edecek.Haber kaynaklı veya global bir gelişme olmadığı takdirde tabiki.

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.
#12
Merhabalar,
Ağustos ayına jeopolitik gerginlikler ve bunların global ekonomi üzerindeki etkilerini görerek girdik, bir yandan da ABD ekonomisi resesyona girdi mi? Girmedi mi ? tartışmaları içinden yeni ekonomik veriler açıklandı.Bakalım zincir verilerde gözümüze çarpan bir şey olacak mı ?


Aktif Adres Duyarlılığı

Aktif Adres Duyarlılığı İnd. Geçen bültenimizde bahsettiğimiz aktif adres değişimi oranı beklenen etkiyi yapmadı, geçtiğimiz haftaya baktığımızda yatay bir piyasaya işaret ediyor.

MVRV-Z Score

MVRV Z-Score grafiğinde uzun vade yatırımcılar ve market trendini görmemiz açısından önemli burada bu hafta dikkatimi çeken hala yatırım yapalabileceğini gösteren yeşil alanda asıl önemli yükselen minör bir trende sahip olması, dikkatle takip edeceğiz.

RHODL Ratio

RHODL oranı yani 1 haftadır hodl edenlerin 1-2 yıldır HODL edenlere oranına baktığımızda tipik ayı piyasası koşullarında gördüğümüz kısa vadecilerin her yükselişi bir satış fırsatı olarak görmeleri, özetle yeşil alana doğru düşüş devam ediyor.

NUPL

Gerçekleşmemiş kar zarar oranı grafiğimizde umut bölgesinde yatay seyrine devam edip umutlarımızı taze tutmamızı sağlıyor :)


200 WMA Isı Haritası

200 Haftalık Ort. ve Isı Haritası zincirüstü verilerinin dışında market döngülerini belirleyen bir veri, önemli gördüğüm için bu ve Altın oran grafiklerini de analizimize dahil ediyorum. 22.900 seviyeleri hala destek görevi görüyor.Bu seviye üztünde kalmamız bir önceki veride sahip olduğumuz umudu korumak için yeterli.

LTHSTH

Bu analizide yeni bir veri paylaşmak istiyorum uzun vadeli  arzın kısa vadeliye oranı boğa dönemlerinde gördüğünüz bu oran dramatik bir şekilde düşüş gösterirken, ayı dönemlerinde artış eğilimnde, bunu paylaşmamın nedeni son dönemde gördüğüm kadarı ile zincir üstü analistlerin hem fikir olmadığını görmem, bir ksım uzun vadecilerin kapitülasyon dönemine girdiklerini söylemeleri, ama benimde dahil olduğum bir grup bunun verilerle desteklenmediği görüşünde bakalım hangi taraf haklı çıkacak.

Genel olarak zincirüstü veriler yatay bir piyasaya işaret ediyor  bu haftaki enflasyon verileri de risk alma konusunda yatırımcılara bir bakış açısı verecektir kanaatindeyim.

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.
#13
Merhaba arkadaşlar,

Tekrardan opsiyon kontratları ile piyasalara bir bakalım, neler göreceğiz.

Vadesine Göre Açık Pozisyonlar

Vadesine göre Açık pozlara baktığımızda tatil dönemi ve global belirsizliklerden dolayı diğer aylara göre daha düşük açık poz durumu göze çarpıyor her zamanki gibi en yüksek açık poz ay sonu kontratında ve alış kontratlarında 400 milyon dolarlık bir pozisyon alınmış.

Vadesine Göre Hacimler

Son 24 saatte ki ağustos ayı kontrat hacimlerinde gördüğümüz alış kontratlarının alınmaya devam ettiği (1 ve 2 Ağustosu aylık değerlendirme de dikkate almıyoruz haftalık kontratlar önemli, günlük değerlendirmeyi ayrıca paylaşacağım)

Fiyata Göre Hacimler

Fiyata göre son 24s hacimlerinde 25k da 14 milyon, 26k da 20 milyon dolarlık bir alış kontrat hacimi oluşması boğaların moralli olduğunu gösteriyor özellikle ay sonu kontratının 23k üzerinde kapanması ile ayılar uzun zaman sonra mağlup olmasalar da  güç kaybettiler.

aysonu kontrat durum

Ay sonu kontratına baktığımızda sırası ile 23k-20k-18k lar destek, 25 ve 26k seviyeleri direnç olarak gözüküyor.23k aynı zamanda max pain seviyesi. Dikkat ederseniz piyasa hala yükselişe inanmadığı için destek seviyeleri hem çok hem de aralıklı, ama direnç seviyeleri olabilecek seviyeler çok yakın ve güçlü gözüküyor ay başı verileri itibarı ile.

Max Pain

Max pain seviyesi 23k da son dönemde direnç olarak güçlü idi hafta içi bu seviyenin geçilmesi ile destek haline geldi ancak direnç kadar güçlü olmayacaktır. Tedbirli olmak lazım. Bir üst satırda bahsettiğim sebeplerden ötürü bu kanıya sahibim.

gamma exposure

Gamma etkisine baktığımızda MM büyük oyuncular 25k alış pozlarını güçlendirmeye devam ediyorlarken, GEX verisi son 2 haftada küçük ihlaller olsa da genelde pozitif alanda yani büyük oyuncular hedge pozlarını küçültmüşler ya da kapatmışlar.

Balina davranışları

Gelelim balinalarımızın ne düşündüğüne opsiyondaki blok alımlar bazen normal yatırımcı davranışından farklı bir yön gösterebiliyor, ay sonu için baktığımızda son 1 haftada 28k alış kont. 26 milyonluk blok alım olmuş hemen açık poza baktığımızda rakam 32 milyon yani yeni pozlar alınmış, satış kontratları alışa kıyasla oldukça düşük 23k da 6 milyona yakın 7 milyon luk bir açık poz var bu seviyede, Ayrıca balinalar geçilmesini öngörmedikleri seviyelerde de market maker olarak kontrat yazabiliyorlar hem alış hem satış olarak( alış ve satış kontratlarını satmak) bu seviyeler ise 28k ve 20k.

Genel anlamda Ağustos ayı FED kararı olmayacağından daha olumlu geçmeye aday özellikle ay içi gelecek ekonomi verileri de FED e ışık tutacak, ve bu da bir bahar havası getirebilir piyasaya ama temkinli oyuncular yukarı yönlü çok büyük fiyat hareketi ay başı itibarı ile öngörülmüyor, ama aynı şekilde aşağı yönlü de bir düşüş beklenmiyor görünen o ki yatay bir piyasa yaşayacağız

Sabrınız için teşekkürler, herkese bol kazançlar dilerim.



#14
Merhaba arkadaşlar,
Temmuz ayının sonunda sıkılaşma para politikası gereği FED in faiz arttırımı, ABD GDP verileri, büyük şirketlerinin 2. çeyrek verileri ile çoğu piyasada çok volatil bir hafta oldu. Ve BTC özellikle karar sonrası yükseliş göstererek ayı bitiriyor.Bakalım bu toz dumanın içinden daha net bir görüş sağlayan zincir üstü veriler ne anlatıyor.

1+ YIL HODL DALGA YÜZDESİ

1 Yıl ve üzeri HODL edenlerin grafiğinde bu hafta ilginç bir değişim dikkatimi çekti geçen hafta hatırlarsanız Mayıs zirvesinden sonra uzun vadecilerin bir miktar dağıtıma başladığını gözlemlemiştik.Tam 1 hafta sonra aniden yüzde 1 lik bir artış dikkatimi çekti bu grafik için oldukça sert bir değişim çünkü, ardından aklıma geçen sene Temmuz ayında yaşadığımız dip hareketi geldi, yani o dibi alım fırsatı olarak değerlendiren yatırımcıların çoğunluğunun BTC lerini hala elde tuttuğunu anlıyoruz.

Aktif Adres Duyarlılığı

Aktif Adres Duyarlılığı İnd. ise yine 2021 yılı Temmuz ayı ile ilgili benzer bir hareket başlangıcı tespit ettim( gri çizgi 28 günlük aktif adres sayısı değişim oranı- turuncu ise 28 günlük fiyat değişimi).2021 Temmuz ayında dipten dönüş yaşadığımızda aktif adres sayısı değişim oranı alttaki std. sapma çizgisini ihlal edip tekrar yükselişe geçmiş ardından fiyat değişimi de sert bir şekilde yükselmiş(sol kırmızı kutu). Son hafta hareketine baktığımızda böyle bir ihlal ve dönüş söz konusu tek fark fiyat değişimi daha dipten geliyor bu kez. Bakalım aynı veya benzer bir yapıyı oluşturabilecek mi?

MVRV-Z Score

MVRV Z-Score grafiğinde market değeri(MC-mavi çizgi) gerçekleşmiş market değerini(RC-turuncu çizgi) tekrar geçmiş durumda bunu son zamanlarda grafikte de göreceğiniz üzere yaşıyoruz ama en son mart 2020 de oluşan net bir golden cross kesişimi henüz olmadı.Z score ise yeşil bölgeden çıkış yapmış görünüyor. Yani eğer geri yeşil bölgeye dönmezse artık uzun vadeciler için BTC ucuz değil artık demektir.

RHODL Ratio

RHODL oranı düşüş trendini kanal içinde devam ediyor. Önceki grafiklere göre daha bearish bir yapı söz konusu özetle max. 1 haftalık hodl edenler uzun süreli her yükselişi bir satış fırsatı olarak değerlendiriyor.

NUPL

Gerçekleşmemiş kar zarar oranı grafiğimizde kapitülasyon döneminden geçen hafta çıkış yapıp umut bölgesine girmiştik hafta içi bu sınırı destek olarak test etti ve yükselişine devam ediyor. Kar oranı artıyor.

RESERVE RISK

Reserve risk grafiğimiz genel olarak önceki ayı dönemlerinde olduğu yeşil bölgede tarihsel olarak BTC devasa getirileri bu bölgelerden alındığında vermiştir. Özetle düşük risk yüksek getiri bölgesi( tabiki uzun vade yatırımcılar için)

Golden Ratio

Altın oran bize ayı piyasası şartlarının son bulması adına seviyeyi gösterir. Mart ayındaki ralli de bu seviye direnç olarak çalıştı hala uzun bir yolumuz var geçen haftaya göre 500 dolar civarında düşmüş olmasına rağmen.

200 WMA Isı Haritası

200 Haftalık Ort. ve Isı Haritasına baktığımızda geçen hafta red yediği ortalamanın üzerine çıkmış durumda burada kalıcı olması gelecek adına umutlanmamızı en azından eylül ayına kadar ayı rallisi yaşama umudumuzu yeşertiyor, bana göre tek başına 200 haftalık ortalama üzerinde kalmak ayı piyasasının bittiği anlamına gelmez.

Genel olarak zincirüstü veriler bize bahar esintisi gibi gelse de global piyasaların durumu hala oldukça etkili BTC tarihi boyunca bazı ekonomistlerin dile getirdiği resesyon piyasasını hiç yaşamadı. Bu hafta içi ABD işsizlik verileri FED için önemli, ayrıca oyun devi Blizzard, Tesla ve Alibaba gelir verilerini açıklayacak, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve belki de en önemlisi Çİn şirketlerine ABD borsalarında uygulanacak sınırlamaların etkisi merak ediliyor.

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.
#15
1+ YIL HODL DALGA YÜZDESİ

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir aradan sonra tekrar zincir üstü verilerle analizimizle piyasaya bir bakalım neler olmuş, veriler orta ve uzun vade de ne gösteriyor inceleyelim.

1 Yıl ve üzeri HODL edenlerin oranında geçmiş aylarda mütemadiyen bir yükseliş vardı mayıs sonuna doğru yükseliş hızı yavaşlamış ve mayıs sonunda pik değerini yapıp bu oran düşme eğilimine girmiş, geçmiş verileri referans alırsak fiyatın bu grafikte dip yaptığını ve artık toparlanma eğilimine gireceğini değerlendirebiliriz.

Aktif Adres Duyarlılığı

Aktif Adres Duyarlılığı İnd. grafiği son derece başarılı ve hoşuma giden bir grafik göreceğiniz gibi aktif adres sayısı 5 Temmuz da dip yapıp yükselişe geçmiş ta ki 20 Temmuz'a kadar ve sonrasında üst std.sapma değerinden tekrar aşağı yönünü çevirmiş, orta vade için pek olumlu bir görüntü değil.

MVRV-Z Score

MVRV Z-Score aslında çok bir değişim göstermemiş hala BTC nin uzun vade yatırım için ucuz olduğunu gösteriyor.

RHODL Ratio

RHODL oranı verisinde dönüş emareleri olsa da güçlü bir düşen trendi kırmadan net bir dönüşten bahsetme imkanımız yok.

NUPL

Gerçekleşmemiş kar zarar oranı tekrar umut bölgesine girmiş gözüküyor, uzun sayılabilecek bir kapütilasyon(teslim olma) evresini bitirmişiz bu veriye göre.

RESERVE RISK

Reserve risk uzun vadeli yatırım yapanlar için hala ucuz bölgede son olarak 2015 sonlarında bu değerleri görmüş.

Golden Ratio

Altın oran grafiğimizde geçmemiz gereken ve artık bu düşüş sezonu bitti diyeceğimiz seviye hala 42k seviyeleridir.

200 WMA Isı Haritası

200 Haftalık Ort. ve Isı Haritasına grafiğimizde ortalamayı kırmaya çalıştık ama son durumda hala bu değerin altındayız geçmesi gereken değer anlık baktığımda 23.800 dolar.

BTC özelinde piyasalarda her ne kadar dönüş emareleri gözükse de finans piyasaları ile paralel düşündüğümüzde hala FED belirleyici olacak ama şurası kesin FED eylül ayına kadar zaten faiz yükseltecekti şu an ki beklenti 75 baz puan artış, ardından enflasyon verileri de belirleyici olacaktır, unutmayalım ki eylül ayında da 50 baz puan bir artış söz konusu faizlerde doların ve enflasyon ateşi düşmeden BTC ATEŞİ tutuşmayacaktır, sadece uzun vadeli düşünenler için buralarda geri çekilmeler alım fırsatıdır.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.