MAYIS AYI OPSİYON KONTRATLARI İLE PİYASA İNCELEMESİ

Başlatan SeddarCrypto, 13 Mayıs 2022, 22:05:44

« önceki - sonraki »

SeddarCrypto

Merhaba arkadaşlar,

Bu bölümde ülkemizde pek bilinmeyen ama tüm finansal piyasalarda büyük oyuncuların fiziki olarak bahse konu yatırım değerlerini alıp satmadan işlem yapabildikleri bir piyasa daha sonra detaylı olarak bu piyasa hakkında kısa bilgiler paylaşacağım.Kripto alanı da bu piyasanın konularında biri opsiyon kontratlarının yüzde 90'ı merkezi İngiltere de bulunan Deribit borsasında dönüyor dolayısı ile bu borsa verileri analizi bize yönümüzü görme açısından fayda sağlayacaktır.

Vadesine Göre Açık Pozisyonlar

İlk verimiz Vadesine göre Açık pozlar , gördüğünüz gibi mayıs ayının en yüksek pozu bugün itibarı ile aysonu vadelisinde

Vadesine Göre Hacimler

Son 24 saatte ki hacim verilerinde ise mayıs ayında satış yönlü kontratların ağırlıkta olduğunu görüyoruz.

Fiyata Göre Hacimler

Ay sonuna kadar olan vadelilerde en yüksek satış kontratı 26k da 29 milyon dolar.

aysonu kontrat durum

Ay sonuna baktığımızda 30k ve 20k destek 36k ve 44k  nın direnç olarak karşımıza çıkıyor.

Max Pain

Kontrat sahiplerinin min. zarar seviyesi olarak adlandırabileceğimiz max pain seviyesi düşerek devam etmesi istediğimiz bir durum değil en azında belli seviye de sabit kalması poz almakta plan yapmamızı kolaylaştırdı.

gamma exposure

Gamma Exposure SP500 endeksi için yaratılmış mevcut opsiyon verilerini VIX ile harmanlayarak oluşturulmuş ve artık BTC ye uyarlanabiliyor.

Genel durum ne yazık ki çok iç açıcı değil şu andaki verilere göre 30k üzeri bile BTC için başarı olacaktır.Piyasa oyuncuları kendilerini korumaya almış durumdalar.

BU analiz ilk denememdi geliştirmeye çalışacağım, sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

CryptoCoderr

Çok güzel yazı ama ben bunu nasıl görmemişim kaç gün olmuş yazalı  :o
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın

SeddarCrypto

Bu akşam yeni verilerle bu ayın son opsiyon vadelisi için güncel bir analiz yapayım diyorum,

CryptoCoderr

Alıntı yapılan: SeddarCrypto - 23 Mayıs 2022, 19:01:21
Bu akşam yeni verilerle bu ayın son opsiyon vadelisi için güncel bir analiz yapayım diyorum,

Hazırlarsan bakarız üstat :)
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın