Daralan Üçgen Formasyonlarının Çalışma Prensibi

Başlatan CryptoCoderr, 31 Mayıs 2022, 13:27:30

« önceki - sonraki »

CryptoCoderr

İnsanlar trade işlemlerinde her zaman bir referans noktası kullanır, eski fiyat hareketlerine bakarak kendilerine alış ve satış yerleri belirler. Yapılan bu eylemler trade işlemlerinde sık sık kullandığımız yapıların bilinçsizce oluşmasına neden olur. Bu yazımda daralan üçgen formasyonlarının nasıl oluştuğundan bahsedeceğim.

Daralan Üçgen Formasyonlarının Çalışma Prensibi

Yukarıdaki resimde ortadaki formasyon yapısı en kolay anlatılabilecek yapıdır, yatay trende girdiğimizde görülen bu yapıda eski dip ve tepeler referans noktası olarak kullanılmaktadır, kesin bir yön bulunmamaktadır yatırımcılar küçük karlı işlemler yapmak için eski dibin biraz üstüne alış teklifleri eski tepenin biraz altına da satış teklifleri yerleştirirler bu işlemler arz ve talebi oluşturduğu için fiyat bu bölgede giderek daralan bir yapı oluşturur.
Eski dip ve tepelerin daha iç bölgelerine teklif yerleştirmek aslında yatırımcının sabırsızlığıyla alakalıdır pozisyona girmeyi garantilemek için uç fiyatlar yerine daha iç bölgelere teklif girmesine neden olur.

Yukarıdaki resimde sol ve sağda bulunan üçgen formasyonlarındaki fark kırılım aşamasıdır. Fiyat referans olarak alınan uç noktaları geçerse yukarıda açıkladığım şekilde plan kuran yatırımcı terse düşer. Tekliflerin az bulunduğu bu bölgelerde fiyatın hızlı bir şekilde ilerlediğini görürüz. Ben fiyatın hızlı ilerlediği bu bölgelere hacim boşluğu diyorum gerçekleşen işlem az olduğu için bu bölgelerde hacim boşlukları oluşur ve fiyat sonraki zamanlarda da aynı bölgelere geldiğinde hızlı bir şekilde ilerler.

Üçgen formasyonlarında başarılı olabilmek için en çok kullanılan grafik zamanları tercih edilmelidir böylece çoğunluğun referans alacağı noktaları görerek işlem açabilirsiniz. Bu sayede seçtiğiniz bölgelerden fiyatın dönüş yapma olasılığı yükselir.
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın

SeddarCrypto