ÜCRETSİZ VERİLERLE 31 AĞUSTOS DURUM ANALİZİ

Başlatan SeddarCrypto, 01 Eylül 2022, 01:30:48

« önceki - sonraki »

SeddarCrypto

Merhaba,

Geçtiğimiz hafta kripto yatırımcıları için önce umutla başladı ancak Cuma günü Jacksonhole'da Powell'ın mesajları ve öncesinde diğer fed üyelerinin enflasyon beklentileri ve şahin tutumları ile birlikte riskli varlıklar için zaten sıkıntılı olan durumu daha da belirgin hale getirince Bitcoin' de bundan nasibini aldı ve 20k altına indi özellikle opsiyon piyasasında ay sonu vadeli kontratlar için alış yönlü poz alanlar (yoğunluk 23,5k üzerinde idi) her ne kadar son 1 haftada pozlarını hedge etseler de hüsrana uğradılar. Gelin bir bakalım Zincir üstü verilerle önümüzdeki dönemde neler olabilir.

Price Forecast Tools

Diğer haftalardan farklı olarak bu hafta daha önce incelemediğimiz bir grafik ile başlamak istiyorum. Price Forecast Tools(Fiyat Tahmin Araçları) grafiği genel olarak market tepe ve diplerini yakalamak konusunda geçmişte başarılı olmuş. Arzu edenler bu verilerin hesaplama yöntemlerini www.lookintobitcoin.com sitesinde bulabilirler. 2018 boyu devam eden düşen trend yılsonunda fiyatın balanced(dengelenmiş) fiyat çizgisine kadar dip yapması ile 2019 başlarında yatay piyasa sonrası tekrar yükselmeye başlamış, özellikle 2021 yılında dengelenmiş fiyat çizgisinin cvdd(cumulative value days destroyed) yi yukarı kesmesi ile fiyat ath gördüğü ivmeyi yakalamış. Güncel durumda Temmuz ayı başında balanced fiyat tekrar death cross diyebileceğimiz kesişimi yaşamaya başlamış ve nihayetinde tekrar cvdd çizgisinin altına inmiş durumda, en son değer olarak 16k seviyesi görünüyor yani Bitcoinin inebileceği dip seviyesi diyebiliriz.Dikkatle takip edeceğiz.

1+ YIL HODL DALGA YÜZDESİ

1 Yıl ve üzeri HODL edenlerin grafiğinde baktığımızda %65 üzerine çıktıktan sonra bu seviyede yatay bir seyir söz konusu bana göre fiyatta yükselen bir tren başlaması için yüzde 65 seviyesinin altına inmeli yani en az 1 yıldır hodl edenlerin dağıtıma başlaması gerekiyor.

Yaş gruplarına göre realize fiyat
Yaş gruplarına göre realize fiyat yakın
KAYNAK

Zincir verilerde dikkat çeken bir noktayı da paylaşmak istiyorum, realize edilmiş fiyatlarına Bitcoin arzın yaş gruplarına göre baktığımızda 6-12 ay arasındaki Btclerin realize fiyatı güncel fiyatla en çok etkileşim yaşayan ve çoğu düşüş dönemlerinde destek kırılarsa da akümülasyon ve dip seviyelerini göstermede faydası olmuş. Grafikte de göreceğiniz üzere şu an fiyat bu seviyeden (20k) destek alıyor.
.

Genel olarak kripto piyasası 1 trilyon dolarlık hacimin altında kaldığı sürece makro ekonomik gelişmelerden daha fazla etkileniyor. Zincirüstü  veriler zayıf sinyaller verse de benim ayrı bir önem verdiğim uzun vadecilerin elindeki bitcoin sayısı 15 milyonun üzerine çıktı. Genel enerji krizi, resesyon beklentileri riskli varlıkları yatırım yapmanın önünde engel.

Twitter

Burada bahsettiğimiz grafiklerin videolu anlatımları için Ücretsiz Veri Siteleri ziyaret edebilirsiniz.