Pine Script Switch Kullanımı Bilmeniz Gerekenler

Başlatan CryptoCoderr, 28 Temmuz 2023, 10:17:53

« önceki - sonraki »

CryptoCoderr

📝 Pine Script Switch Kullanımı Bilmeniz Gerekenler

Merhaba arkadaşlar bu yazıda Pine Script dilindeki Switch kullanımı ile ilgili ufak bir farktan bahsedeceğim projelerinizde hata yapmamak için önemli bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum, ben yaptım sizin de başınıza gelmesin 😁

switch özelliği ile birden fazla if else yapıları kullanmamıza gerek kalmadan birden fazla koşul için sorgular çalıştırabiliriz, if else yapısından farklı olarak PHP gibi dillerde doğru sonuç bulunsa bile break komutu kullanılmazsa tüm koşullar sırasıyla çalıştırılır ve son doğru sonuç switch in sonucu olarak döner, ancak biz doğru bulduğumuz ilk koşulda sorguyu durdurup diğerlerini çalıştırmadan işlemden çıkmak için break komutu kullanırız. Hadi örnekleyelim...

PHP ile yazılmış Switch örneği:
switch(true){
    case 1==1:
        $cikti = 1;
    case 2==2:
        $cikti = 2;
}
echo $cikti;

Bu komutun çıktısı 2 olacaktır break kullanılmadığı için $cikti değişkeni önce 1 olarak atanacak sonra kodlar çalışmaya devam ettiği için 2 olarak atanacak ve $cikti değişkeni ekrana 2 yazdıracaktır.

Aşağıdaki örnekte ise PHP dilinde break kullanılan bir switch örneği verilmiştir.
switch(true){
    case 1==1:
        $cikti = 1;
        break;
    case 2==2:
        $cikti = 2;
        berak;
}
echo $cikti
Bu kodun çıktısı ise 1 olacaktır break komutu kullanıldığı için doğru olan ilk koşul geldiğinde aşağıdaki satırlar gelmeden kodlar sonlandırılacaktır.

Şimdi Pine Script tarafına gelelim anlattığımız ikinci örnekte break komutu kullandığımız için doğru olan ilk koşulda sorgu sonlandırılıp çıktı ekrana yazdırılmıştı Pine script te bu break varsayılan olarak kullanılmış gibi çalışıyor break komutu yazamıyoruz yada zaten yazmıyoruz ancak koşul sağlandığında aşağıdaki kodlar çalışmadan direk sonuç yazdırılıyor.

Aşağıdaki kod pine script dilinde yazılmıştır.
cikti = switch
    1==1 => 1
    2==2 => 2

cikti değişkenine 1 değeri atanacak ve sorgu aşağıdaki koşullar çalıştırılmadan durdurulacaktır dikkat ederseniz break komutu kullanılmadı farklı yazılım dilleri olması nedeni ile çalışma şekilleri farklı ve bu fark ciddi çıktı farkları oluşturuyor çalışmalarımızda bu ayrıntıyı bilmeli ve uygun şekilde kullanmalıyız.

Yazımızı beğendiyseniz beğenmeyi ve kıymetli yorumlarınızı yazmayı unutmayın iyi çalışmalar.
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın