Algo Trade

Başlatan begbunny, 10 Ocak 2025, 22:31:37

« önceki - sonraki »

begbunny

Selamlar Alper hocam, 25 yaşında uzun yıllardır indikatörlere, algoritmalara çok ilgili biriyim. OTT indikatörünü robota bağladım vs. çeşitli denemeler yaptım, sonuç kazançlıydı fakat hiçbir zaman tatmin edici olmadı. Youtube'da Tembel Trader kanalından bir şekilde buraya kadar ulaştım. Öncelikle emeğinize sağlık gerçekten iyi niyetiniz her açıdan belli oluyor.
Siz çok daha uzun zamandır bunların içinde olan birisiniz ve eminim ki çoktan pasif gelirinizi yaratacak sistemi kurmuşsunuzdur, kendi sisteminizi tabii ki paylaşmazsınız fakat bunca yıllık tecrübenize dayanarak nasıl bir strateji uygulamamı önerirsiniz? Şu an çalışmıyorum ve günde 12-13 saatimi pc başında geçirebilirim, tercihen bunu bir bota bağlamak daha mantıklı tabii ama kendimi her anlamda buna verebilirim onu demek istedim.
Şimdiden cevap için teşekkürler, bıkmadan sıkılmadan araştırmaya devam. Kanaldaki videoların da yarısına yakınını izledim bugün tamamını izlemiş olacağım

begbunny

Ve sizinle paylaşmak istediğim daha önce görmediğim basit ama kafama yatan bir strateji var. Bana ulaşabilir misiniz? Sitede mesaj atma kısmı var mı bilmiyorum oradan da yazabilirsiniz varsa, yoksa telegramım : berkay01_01

CryptoCoderr

Selamlar indikatörlerle uzun süre deneme yapman tecrübe kazanma anlamında senin için faydalı olmuştur sistemlerin nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olmanı sağlamıştır.

Hazırlanan tüm indikatörler belirli özellikleri ölçen araçlardır anlaşılır olması için indikatörün biri cismin boyunu ölçerken diğeri aynı cismin ağırlığını yada hacmini ölçebilir yatırım araçlarında ölçtüğümüz özellikler verdiğim örnekteki gibi somut özellikler değil tabi ki bu yüzden her benzer durumda aynı hareketleri gözlemleyemiyoruz grafik hareketleri farklılaşabiliyor, bu nedenle indikatörler bize doğru zamanın yaklaşmış olabileceğini bildiriyor rast gele işlem almaktansa önemli ölçütlerin uygun olduğu zamanlarda işleme girerek başarı şansımızı arttırıyoruz.

Ancak sadece indikatörlere güvenerek işlem almanın çok yanlış olduğunu tecrübe etmiş biri olarak tavsiyem işlemlerimize birde alış satış stratejisi eklemektir bu sayede başarı oranı artıyor (birazdan örnekleyeceğim)

Yukarıda saydıklarıma birde kasa risk yönetimi eklediğinde kazanmamak çok zorlaşıyor.

Şimdi örnek verelim bir indikatörümüz var başarılı sinyal oranımız %50 olsun her 10 sinyalden 5 inde kar şansı veriyor kalan 5 tanesinde zarar görüyoruz (aslında indikatörümüzün kazanma oranı bayağı düşük yazı tura atmaktan farkı yok) kaybettiğimiz 5 örnekte durumun ne kadar kötüleştiğine bakıyoruz atıyorum ortalama %1 ila %10 arasında zarar görüyoruz bu durumda ortalama çekerek zarardaki pozu kapatmak bir stratejidir ilk aldığımız miktardan daha büyük miktarda alım yaparsak ortalama son alım yaptığımız fiyata daha yakın olacaktır, ortalama düştüğü için pozu karla kapatmak için ikinci bir şans yakalamış oluruz fiyat düştükçe sürekli ekleme yapmak doğru değildir stratejimizde ekleme miktarlarının kasamızın risk yönetimine göre bir sınırı olmalıdır. %50 olan indikatör başarısını alış satış stratejisi sayesinde %30 oranında arttırdık diyelim hatalı olan 5 işlemden 3 tanesini zarar kapatarak hatta kara geçerek kapadık başarı oranımız %80 e çıktı ama hala %20 lik bir başarısızlık oranımız var başarısızlık oranımız için de bir kayıp stratejimiz olmalı yeri geldiğinde kabul edilebilir miktarlarda zarar durdur yapabilmeli gereken durumlarda eldeki işlemleri azaltarak hold (elde tutarak bekleme) şeklinde devam edebilecek kasa yönetimine sahip olmalıyız.

Zararda bekleyip hold edebileceksek krediyle yakın zamanda lazım olan parayla işlem açmamamız lazım yeri geliyor 3 yıl boyunca pozisyon zarardan kurtulmayabiliyor, yada daha kötüsü paritenin delist olması delis haberi ile direk fiyat dibe vurabiliyor bu nedenle fazla ekleme yapmadan aynı coine çok yüklenmeden birden fazla coinde daha küçük işlemler yapmak daha faydalıdır.

Son notum da şudur regülasyon olmayan bir piyasa olan cryptoda tüm sermayenle işlem yapma ben iki defa benim için önemli para kaybettim ikisinde de kaybımın sebebi regülason olmadığı için engellenemeyen piyasayı sarsan haberlerdi (FED açıklamaları, Hükümet stratejileri yada Savaş) bu durumda göçen piyasayı hiçbir indikatör tespit edemez her zaman içerde kalmaya hazır olmalısın stratejini buna göre yapmalısın. Crypto piyasası haberlerle yerle bir olurken altın fiyatının yada doların yada hisselerin aynı şekilde değer kaybettiğini ben görmedim çünkü belirli regülasyonlar var kendini sıfırlamamak için regüle piyasalarda da işlem yapmalısın.
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın

CryptoCoderr

Alıntı yapılan: begbunny - 10 Ocak 2025, 23:01:19Ve sizinle paylaşmak istediğim daha önce görmediğim basit ama kafama yatan bir strateji var. Bana ulaşabilir misiniz? Sitede mesaj atma kısmı var mı bilmiyorum oradan da yazabilirsiniz varsa, yoksa telegramım : berkay01_01

Mesajını gördüm ancak cevabım uzun olduğu için seni biraz bekletmiş olabilirim  ;D

Yukarıda anlattığım örnekteki olasılıklar varsayımdı başarısı yüksek indikatörler ve alım satım stratejileri ile daha verimli bir sistem kurabilirsin.

Mevcut stratejini sitede paylaşabilirsin bende uygun olduğumda denerim cevaplarım belki de direk cevaplayabilirim çoğu yöntemi önceden denediğim için direk yorum yapabilirim.
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın