ChatGPT İşe Yarar Kod Falan Yazamıyor Bilginiz olsun

Başlatan CryptoCoderr, 30 Nisan 2023, 02:43:44

« önceki - sonraki »

CryptoCoderr

Merhaba arkadaşlar bugün size çok abartılan, iyi bir şey yaptığı düşünülen ChatGPT hakkında ispatlı ifşalar yapacağım 😁 Ergen gibi yazdım ama şuan çok gülüyorum kusura bakmayın önce ChatGPT'ye yaptırmak istediğim şey ile başlayalım.

İstek cümlem: Pine scrip dilinde hacim verisini kullanarak bir trend indikatörü yaz

ChatGPT'nin cevabı: Pine Script, TradingView tarafından geliştirilen bir programlama dilidir ve finansal piyasaların analizi ve ticareti için kullanılır. Bu dilde, hacim verisini kullanarak bir trend indikatörü yazmak oldukça kolaydır. İşte bir örnek:

Hayır lafa bakar mısın birde artistlik yapıyor çok kolaydır falan diye kolayda niye bir sürü saçmalık yapıyorsun o zaman?

Örnek olarak yazdığı kodlar:
//@version=4
study(title="Hacim Tabanlı Trend Göstergesi", shorttitle="HTG")

// Hacim Verisi
vol = volume

// Ortalama fiyat hesaplama fonksiyonu
avg(src, len) => sma(src, len)

// Basit Hareketli Ortalama Hesaplama
smaSlow = input(20, title="Yavaş Hareketli Ortalama")
smaFast = input(5, title="Hızlı Hareketli Ortalama")

smaSlowValue = avg(close, smaSlow)
smaFastValue = avg(close, smaFast)

// Hacim Tabanlı Trend Göstergesi Hesaplama
htgValue = smaSlowValue > smaFastValue ? 1 : -1

// Renk Değiştirme
htgColor = htgValue == 1 ? color.green : color.red

// Gösterge Çizimi
plot(htgValue, title="HTG", color=htgColor, linewidth=2)

Hemen altına da yaptığı hataları satır satır yorumladığım kodları ekliyorum:
//@version=4
study(title="Hacim Tabanlı Trend Göstergesi", shorttitle="HTG")

// Hacim Verisi
vol = volume //zaten bir değişken olan değeri yeni bir değere atadı tamamen anlamsız

// Ortalama fiyat hesaplama fonksiyonu
avg(src, len) => sma(src, len) //sma yerleşik bir fonksiyondur len(uzunluk) ile belirtilen değer kadar serideki elemanların aritmetik ortalamasını alır yerleşik fonksiyonu kullanarak yine aynı işi yapan kendi fonksiyonunu yazdı gereksiz ikinci adım

// Basit Hareketli Ortalama Hesaplama
smaSlow = input(20, title="Yavaş Hareketli Ortalama") //Kullanıcıdan bilgi almak için input oluşturdu ayarlardan buralara değer yazabiliyoruz ve yazılım bu değerleri kullanıyor
smaFast = input(5, title="Hızlı Hareketli Ortalama") //Kullanıcıdan bilgi almak için input oluşturdu ayarlardan buralara değer yazabiliyoruz ve yazılım bu değerleri kullanıyor

// Şimdi gelelim en cafcaflı yere hacim verisini kullanarak bir trend indikatörü yazmasını istemiştim yukarıda hacmi bir değişkene atadı vs. ama sonuç? ortalama hesaplama fonksiyonunda close değeri olan fiyat verisini kullandı hani hacim nerede :)
smaSlowValue = avg(close, smaSlow)
smaFastValue = avg(close, smaFast)

// Hacim Tabanlı Trend Göstergesi Hesaplama
htgValue = smaSlowValue > smaFastValue ? 1 : -1 // hızlı ortalamanın yavaş ortalamayı kestiği yerlerde trend değişimi olarak yorumladı tamamda bu ortalamalar hacme göre değil fiyata göre çalışıyor

// Renk Değiştirme
htgColor = htgValue == 1 ? color.green : color.red // Daha sonra trendi renklendirdi ancak onuda ters yaptı yükselen trendi kırmızı düşeni yeşil gösterdi

// Gösterge Çizimi
plot(htgValue, title="HTG", color=htgColor, linewidth=2) // Trendi belirten çizgiyi çizdirdi ve pine script biter :)

//Hee birde unutmadan bunu gitti birde versiyon 4 te yazdı artık o versiyonu kullanmıyoruz versiyon 5 çıkalı çok oldu

Sonuç olarak ChatGPT ye güvenerek iş yapmayın yazılımcılarınızın kıymetini bilin bazı yerlerde artık telefonlarımı açmana gerek vs diye yazılımcısına giydiren arkadaşları gördüm yapmayın size istediğiniz gibi olmayan farklı özelliklerle çalışan kodu böyle kaktırır anlamazsınız ama mutlu olursunuz orası ayrı mesele sonrasında acı tecrübeler yaşanacaktır orası kesin tabiki.

Aşağıya da delil niteliğinde resimleri ekliyorum yazıyı okuduğunuz için teşekkürler umarım sizde eğlenmişsinizdir.

2023-04-30_024021.png2023-04-30_024158.png
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın