Ynt: YBTrend İstatistikleri için Örnek filtrelemeler

Başlatan CryptoCoderr, 11 Temmuz 2023, 14:14:34

« önceki - sonraki »

CryptoCoderr

Buda örnek alarmlarım, güçlü al sinyallerini (trend değişimlerini) her borsa ve timeframe farketmeksizin gelsin istedim.

Düzeltmede alacaksam daha büyük timeframelerde uyumsuzluklarla birlikte düşük veya yüksek hacimli olabilir ama destek veya dirençten tepki almışlar olsun istedim bu şekilde ayarladım.
Daha iyisi için sürekli çalışıyoruz ...

Destek Olmak için Tıklayın

CryptoCoderr

Daha az alarm ile daha fazla sinyal yakalayabileceğimiz bir örnek paylaşıyorum.

Örneğin alıcı hacminin yüksek olduğu sinyalleri istiyoruz alarmda düşük satıcı hacmi seçersek alıcı hacmi düşük, normal veya yüksek olanlar bu seçimin içine girecektir satıcıların az olması alıcıların yüksek olmasındandır burada tersten düşünmüş oluyoruz. Örnek alarm filtrelemelerini aşağıya ekliyorum.

SeddarCrypto

emeğine sağlık üstad, armut piş ağzıma düş :)

CryptoCoderr

aliciyuksekhacim = alishacmi>yuksekhacimseviyesi
saticiyuksekhacim = satishacmi>yuksekhacimseviyesi
alicidusukhacim = alishacmi<dusukhacimseviyesi
saticidusukhacim = satishacmi<dusukhacimseviyesi

hacim = switch
    alicidusukhacim => 1
    aliciyuksekhacim => 2
    saticidusukhacim => -1
    saticiyuksekhacim => -2
    => 0

Hacim verisini bu şekilde kategorize ediyorum önce alıcı ve satıcı hacimlerini yüksek ve düşük olarak ayırıyorum daha sonra switch ile gönderilecek sinyali ayarlıyorum tradingview de switch özelliği break komutu olmadığı için farklı çalışıyor her koşulda varsayılan olarak break komutu varmış gibi davranıyor yani yukarıdan aşağıya doğru koşullar kontrol edilir koşul doğru ise alttakiler kontrol edilmez direk sonucu döndürür. Normalde break olmadığı için alttaki kodları da kontrol etmeli ve son doğru koşulu çevirmeliydi bu ayrıntıyı bende şimdi fark ettim daha doğru alarmlar kurabilmeniz için tekniğini anlatmak istemiştim ve bir hata fak etmiş oldum böylece sistemde alıcı hacimlilerin sayısı sürekli fazla oluyordu sebebi önce alıcı hacimlileri kontrol ettirmemle alakalıymış şimdi orada bir güncelleme yapacağım anlıyorum ki pine script ile ilgili daha öğreneceğim çok fazla teknik detay var 😁

Evet ne düşündüğünüzü anlıyorum ne anlatıyor bu diyorsunuz 😁 hemen bir örnek vereyim örneğin switch bölümünün ilk satırına bakalım alicidusukhacim ise hacim değişkenini 1 olarak ayarla ve sonucu döndür aşağıdakileri kontrol etme diyor yani satıcı hacmi yüksek olabilir normal olabilir yada düşük olabilir sistem bununla ilgilenmiyor ilk doğru koşulda kontrolü bırakıp sonucu çeviriyor.

iakdeniz

Alıntı yapılan: CryptoCoderr - 13 Mayıs 2023, 17:39:14YBTrend İstatistikleri Sayfasındaki arama bölümüne aşağıdaki kelimeler yazıldığında sonuçlar filtrelenecektir bu sayede aradığınızı hemen bulabilirsiniz. Unutmayın sınırsız filtre kullanabilirsiniz birkaç kelimeyi birleştirebilir yada kendi filtreleme seçeneklerinizi oluşturabilirsiniz ben size örnek olması için birkaç tane örnek filtreleme kelimelerini aşağıya ekliyorum.

Yükselen trende başlamış yada yeniden yükselen trende girmiş pariteleri bulmak için kullanılır. Impulse ile direnci kırıp geçmiş hareketleri yapan ürünleri gösterecektir bu tarz oluşumlarda geç dahil olmak tehlikelidir erken girilmeli bir iki barda yükseliş devam etmiyorsa kaçılmalıdır çünkü yarım impuls olmaz soluksuz gidemeyen ürün yüksek ihtimal fake atar.
D:0 -> Direncin geçildiği paritelerde bulunur.
Yüksek alıcı hacmi -> Geçmiş verilere bakarak düşük ve yüksek hacim verisini, alış ve satış hacmini hesaplarız bu sayede yapılan işlemleri analiz edip bilgisini veri tabanına ekleriz.
D:0 Yüksek_alıcı_hacmi
Düşen trende başlamış yada yeniden düşen trende girmiş pariteleri bulmak için kullanılır. Impulse ile desteği kırıp geçmiş hareketleri yapan ürünleri gösterecektir bu tarz oluşumlarda geç dahil olmak tehlikelidir erken girilmeli bir iki barda düşüş devam etmiyorsa kaçılmalıdır çünkü yarım impuls olmaz soluksuz gidemeyen ürün yüksek ihtimal fake atar.
Y:0 -> Desteğin geçildiği paritelerde bulunur.
Yüksek satıcı hacmi -> Geçmiş verilere bakarak düşük ve yüksek hacim verisini, alış ve satış hacmini hesaplarız bu sayede yapılan işlemleri analiz edip bilgisini veri tabanına ekleriz.
Y:0 Yüksek_satıcı_hacmi
Yükselen trendte olan pariteri bulmak için kullanılır. Yükselen veya yükselişte düzeltme yapan ürünleri gösterecektir. Amaç yükselen trendi olan ürünleri bulmaktır trendin uzunluğunu Y:XX verisinden anlayabiliriz bu rakam trendin kaç bardır devam ettiğini gösterir, yanındaki D:XX ise kaç bardır dirençten tepki alıp düştüğünü gösterir. Her trendte ters fiyat hareketleri olabilir bunlara düzeltme deriz.
Yükselen_Trend
Düşen trendte olan pariteri bulmak için kullanılır. Düşen veya düşüşte düzeltme yapan ürünleri gösterecektir. Amaç düşen trendi olan ürünleri bulmaktır trendin uzunluğunu D:XX verisinden anlayabiliriz bu rakam trendin kaç bardır devam ettiğini gösterir, yanındaki Y:XX ise kaç bardır destekten tepki alıp yükseldiğini gösterir. Her trendte ters fiyat hareketleri olabilir bunlara düzeltme deriz.
Düşen_Trend
Alt iğneleme bölgesinde (Destekte) olan pariteleri bulmak için kullanılır.. Uygun fiyattan ürün almak istiyorsanız destekte veya desteğin biraz üstünde olan ürünleri almanız gerekir desteğin hemen altında olan ürünler pahalıdır alınmaz. Burada dikkat etmeniz gereken ise satış hacminin düşük olmasıdır eğer satışlar devam ederse destek altına geçeriz ve buda ürünü pahalıdan aldığımız anlamına gelir. Destekte ürün alacaksanız "Düşük satıcı hacmi" kelimelerini de filtreye eklemekte fayda var.

Alt_iğneleme_bölgesinde (Destekte) Düşük_satıcı_hacmi
Yada alt iğneleme bölgesinden tepki almış ürünleri bulmak için aşağıdaki filtreyi kullanabilirsiniz.

Alt_iğneleme_bölgesinden_tepki_aldı Yüksek_alıcı_hacmi
En sağlam destekler yükselen trendteki desteklerdir bu yüzden benim favori filtrem aşağıdakidir.

Yükselen_Trend Alt_iğneleme_bölgesinde (Destekte) Düşük_satıcı_hacmi
yada

Yükselen_Trend Alt_iğneleme_bölgesinden_tepki_aldı Yüksek_alıcı_hacmi
Üst iğneleme bölgesinde (Dirençte) olan pariteleri bulmak için kullanılır.. Yüksek fiyattan ürün satmak istiyorsanız dirençte veya direncin biraz altında olan ürünleri satmanız gerekir direncin hemen üstünde olan ürünler ucuzdur satılmaz. Burada dikkat etmeniz gereken ise alış hacminin düşük olmasıdır eğer alışlar devam ederse direnç üstüne geçeriz ve buda ürünü ucuzdan sattığımız anlamına gelir. Dirençte ürün satacaksanız "Düşük alıcı hacmi" kelimelerini de filtreye eklemekte fayda var.

Üst_iğneleme_bölgesinde (Dirençte) Düşük_alıcı_hacmi
Yada üst iğneleme bölgesinden tepki almış ürünleri bulmak için aşağıdaki filtreyi kullanabilirsiniz.

Üst_iğneleme_bölgesinden_tepki_aldı Yüksek_satıcı_hacmi
En sağlam dirençler düşen trendteki dirençlerdir bu yüzden benim favori filtrem aşağıdakidir.

Düşen_Trend Üst_iğneleme_bölgesinde (Dirençte) Düşük_alıcı_hacmi
yada

Düşen_Trend Üst_iğneleme_bölgesinden_tepki_aldı Yüksek_satıcı_hacmi
Mantığınızı kullanarak sizde farklı filtreleme seçenekleri oluşturabilirsiniz, konunun altında faydalı olduğunu düşündüğünüz filtreleme seçeneklerini yazabilirsiniz. İlerleyen dönemde alarm özelliği ekleyeceğim filtrelediğiniz özelliklere uygun bir ürün olduğunda telegrama mesaj gelecek yavaş yavaş sistemi geliştireceğim bol kazançlar diliyorum.